Dnes otvorené 08:00 - 16:30, pohotovosť po telefonickom dohovore na partnerskej klinike PrimaVet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903494000

Prípady z ambulancie

Ponúkame vám možnosť nahliadnuť priamo do zákulisia našej ambulancie. Prečítajte si príbehy niektorých našich pacientov...

Aj takto môžu vznikať kvasinky...

Aj takto môžu vznikať kvasinky...

K starostlivosti o uši psíkov patrí i vytrhávanie chlpkov. Tento krásny pudlík však na to nebol zvyknutý, preto sme ho museli uviesť do narkózy.

Príjemné prostredie je dôležité...

Príjemné prostredie je dôležité...

Tak ako je návšteva lekára pre ľudí zväčša stresujúca, tak aj návšteva veterinárnej ambulancie vo svojej podstate môže vyvolávať u zvieracích pacientov negatívne reakcie.

Pozor na prehltnutie cudzieho telesa

Pozor na prehltnutie cudzieho telesa

Určite to poznáte, keď sa váš zvierací miláčik hrá s rôznymi hračkami, či kostičkami. Občas sa však stane, že nepatrnosťou daný predmet prehltne.

Prípad z ambulancie: Pacient po kastrácii

Prípad z ambulancie: Pacient po kastrácii

Kastrácia sa v súčasnosti považuje za jeden z najčastejšie vykonávaných preventívnych operačných zákrokov. Je to pomerne jednoduchý a z pohľadu zvieratka veľmi dobre zvládnuteľný zákrok, ktorý vám a vašim miláčikom uľahčí život. 

Otoskopické vyšetrenie

Otoskopické vyšetrenie

Pacient prišiel k nám so zapáleným podráždeným uchom / zvukovodom. Bolo nevyhnutné skontrolovať, či sa tam náhodou nenachádza cudzí predmet ako je napr. osina.

Mačací vírus

Mačací vírus

Ochorenie nazývané calicivirus je možné definovať, ako určitý druh mačacej chrípky. Nazýva sa aj ako „nahý vírus“, čo predstavuje, že je relatívne rezistentný vo vonkajšom prostredí a je problémové sa ho zbaviť.

Deni a tráviace problémy

Deni a tráviace problémy

Deni prišiel k nám do ambulancie s tráviacimi problémami, ktoré sprevádzali najmä vodové hnačky s prímesou krvi. Majiteľ tvrdil, že psík dokázal za tri dni veľmi výrazne schudnúť, čo je samozrejme pre zdravé zviera nereálne.

Felinný imunodeficientný vírus

Felinný imunodeficientný vírus

Mačička k nám do ambulancie prišla veľmi vychudnutá a s hnisavými očami. Podľa slov majiteľa, jeho foto dokumentácie a zubného vzorca bol vek mačičky približne jeden rok, avšak stavbou tela pripomínala skôr mačiatko.

Borko a útvar na labke

Borko a útvar na labke

Borko je náš verný pacient už niekoľko rokov a tentokrát k nám prišiel s útvarom na labke, ktorý bol veľký cca 2 cm. Keďže sa nerobil histologický rozbor nevieme určiť presný druh útvaru.

Pacient s hryznými ranami

Pacient s hryznými ranami

Tento psík bol nešťastne napadnutý a pohrýzený iným psom. V našej ambulancii sme ho prijali s hryznými ranami, ktoré mal pacient v oblasti hrudníka a lopatiek na oboch stranách.

Pacienta trápil novotvar

Pacienta trápil novotvar

Ponúkame vám ďalší prípad priamo z našej ambulancie. Ide o pacienta asi dvojročného samca potkana, ktorému sa vytvoril novotvar.

Ali a jej  preventívna kontrola

Ali a jej preventívna kontrola

Zavítala k nám pacientka Ali, ktorá má už síce 12 rokov, ale relatívne je ešte vitálna. Avšak na základe návštevy u nás v ambulancii a vykonanej preventívnej prehliadky, jej bolo zistených niekoľko diagnóz.

Pomáhali sme opusteným mačiatkam

Pomáhali sme opusteným mačiatkam

Takto sme pomáhali opusteným mačiatkam, ktoré sme našli opustené, ich mamina bola žiaľ zrazená. Tieto rozkošné mačičky boli nájdené vo veku 1 týždňa. Časom budú určite ponúknuté na adopciu. Aktuálne sú u našej sestričky Ivky.

Kiko na návšteve

Kiko na návšteve

Nedávno nás v našej veterinárnej ambulancii navštívil pacient Kiko. Ide o korytnačku, ktorá má 35 rokov. K nám zavítal, z dôvodu úpravy zobáka, ktorý sme mu upravili tak, že sme ho skrátili podstrihnutím na požadovanú veľkosť.

Sára sa zahrala na opravára

Sára sa zahrala na opravára

Polročná fenka jazvečíka Sára zostala sama doma a jej zvedavosť ju priviedla preskúmať mikrovlnku. Avšak nedopadlo to dobre, skončilo sa to návštevou našej veterinárnej ambulancie.