Dnes otvorené 08:00 - 16:30, pohotovosť po telefonickom dohovore na partnerskej klinike PrimaVet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903494000

Otoskopické vyšetrenie

Otoskopické vyšetrenie

Pacient prišiel k nám so zapáleným podráždeným uchom / zvukovodom. Bolo nevyhnutné skontrolovať, či sa tam náhodou nenachádza cudzí predmet ako je napr. osina.

 
Majiteľka spomínala, že spozorovala u svojho psíka, že už dlhšiu dobu trasie hlavou a má v jednom uchu veľa mazu. Pacienta sme dôkladne prehliadli. Uši sme vyčistili a vykonali otoskopické vyšetrenie. Otoskop je nástroj s tenkou trubičkou a zdrojom svetla, ktorým je možné prezrieť zvukovod a zhodnotiť jeho povrch. Nebola zistená prítomnosť žiadneho cudzieho predmetu. Pacientovi sme následne po vyšetrení naordinovali kvapky do ucha, ktoré sú vhodné na domácu liečbu. Ak aj váš domáci miláčik má určitý problém s ušami, alebo ste spozorovali niektoré z príznakov, ktoré by mohli naznačovať zápal ucha v prvom rade odporúčame navštíviť veterinárnu kliniku. Veterinár vám poradí ako ďalej postupovať.