Dnes otvorené 08:00 - 16:30, pohotovosť po telefonickom dohovore na partnerskej klinike PrimaVet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903494000

Borko a útvar na labke

Borko a útvar na labke

Borko je náš verný pacient už niekoľko rokov a tentokrát k nám prišiel s útvarom na labke, ktorý bol veľký cca 2 cm. Keďže sa nerobil histologický rozbor nevieme určiť presný druh útvaru.

Avšak predpokladáme, že išlo o benígny typ novotvaru, nakoľko neboli zatiaľ pozorované metastázy, ani iné znaky naznačujúce malignitu nádoru. Pred operáciou sa vzhľadom na vek psíka (14) robil odber krvi, aby sme potvrdili, že vnútorné orgány sú v poriadku nato, aby pacient bezpečne zvládol anestéziu. Po odstránení novotvaru a zašití rany bola potrebná pooperačná starostlivosť, ktorá spočívala v podávaní celkových antibiotík, ako aj lokálnych vo forme masti a prášku. V závislosti od spomínaného veku pacienta bolo hojenie rany problematickejšie a zdĺhavejšie ako obvykle. S liečbou ešte stále nie sme na konci, avšak pomaly sa k tomu blížime. Odporúčame nepodceňovať neznáme kožné prejavy u Vašich domácich miláčikov a ihneď radšej navštíviť veterinára. Včasná diagnostika znamená takmer vždy priaznivejšiu prognózu.