Dnes otvorené 08:00 - 16:30, pohotovosť po telefonickom dohovore na partnerskej klinike PrimaVet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421903494000

Preventívne vyšetrenie krvi u starších psov a mačiek

Preventívne vyšetrenie krvi u starších psov a mačiek

Základné vyšetrenie krvi je jedno z najdôležitejších preventívnych vyšetrení, ktoré by mali staršie psy a mačky pravidelne podstúpiť.

Cieľom vyšetrenia je včas rozpoznať rizikové faktory ochorení, ktoré môžu súvisieť aj so zvyšujúcim sa vekom pacienta a následne, čo najrýchlejšie zaviesť prípadné liečebné kroky. U starších pacientov (seniorov / geriatrických pacientov) sa odporúča podstúpiť preventívne vyšetrenie krvi u svojho veterinárneho lekára v polročnom intervale.

Prečo je vyšetrenie dôležité?

Vplyvom zvyšujúceho sa veku zvieratkám klesá funkcia jeho imunitného systému. Čo znamená, že je náchylnejšie na ochorenia infekčného charakteru. Niektoré ochorenia sa navonok nemusia vôbec klinicky prejaviť, alebo len v malej miere. Môže dochádzať k poklesu činnosti jednotlivých orgánových sústav, najčastejšie zlyháva funkcia obličiek, pečene a srdca. Takisto môže dôjsť k rozvoju nádorových ochorení alebo k poklesu metabolizmu. Je potrebné myslieť aj na to, že starší organizmus potrebuje iné zloženie živín v potrave, aby prospieval. Preto sa vyšetrenie krvi považuje za významnú úlohu v prevencii ochorení u starších psov a mačiek. Nezabúdajte, že s pravidelnou prevenciou dokážete zlepšiť zdravotný stav Vášho domáceho miláčika, a tak mu zabezpečiť kvalitný a dlhší život.

Váš tím SpektraVet